Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

UBB - HISTORIKK OG AKTUALITETER

UTSIKTSBAKKEN BRASSBAND (UBB) ble startet på Lillehammers spesialskole i 1987, og er ett av Norges 8 musikkorps for personer med behov for spesielt tilrettelagt instruksjon. Skolen ble lagt ned midt på -90tallet. Siden har korpset hatt forankring i Lillehammer Kulturskole.
Korpset har som formål å vekke musikantenes interesse for og glede av musikk, utvikle et godt kameratskap og skape en mestringsarena for å bygge selvrespekt og selvtillit og høyne den enkeltes sosiale funksjonsnivå.
Det som begynte som skolekorps har etter hvert utviklet seg til å bli et generasjonskorps. Dette fordi korpset kanskje er den viktigste sosiale arenaen for musikantene utenom hjemmene deres, og mestringsarena i særklasse. Det er derfor svært få som slutter i korpset. Korpset består i dag av 26 musikanter i alder fra 16 – 60 år. Det er ingen øvre aldergrense.
UBB er et meget aktivt korps med utallige konserter, både solokonserter og samarbeidskonserter, gjerne sammen med voksenkorps.
Vi har blant annet hatt fire samarbeidskonserter sammen med Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps.
Av andre kjente samarbeidspartnere opp gjennom årene kan nevnes Kampen Janitsjarorkester, Sinsen Ungdomskorps og Oslo politiorkester.

Nå øver vi hardt fram mot en samarbeidskonsert sammen med Norges mest kjente danse-
band - Ole Ivars. (Maihaugsalen 20. april 2023).

Ved tre anledninger har korpset holdt solidaritetskonserter, hvor billettinntektene i sin helhet har gått til formålet. Første gang til inntekt for ofrene etter Utøya-tragedien, så til inntekt for Krafttak Mot Kreft. Siste konsert til inntekt for LIONS Røde Fjær Aksjon.
Korpset tok initiativ til å arrangere korpsfestival for alle spesialkorpsene i år 2000. Det har utviklet seg til en tradisjon ved at festivaler har vært arrangert hvert 3. år siden. Festivalen går på omgang blant korpsene. UBB sto som arrangør for festivalene også i 2009 og 2018.
UBB er fadderkorps til tilsvarende korps på Færøyane (Ælabogin) og til Banda Muzikore i byen Shkoder i Albania. Dette korpset er ett element i et større nødhjelpsarbeid.
Etter pandemien er vi nå tilbake i normal gjenge med ukentlige fellesøvelser og med ukentlig tilleggsundervisning i grupper, og med høyt aktivitetsnivå med konserter og turer.
Vi føler at korpset er i fin flyt, har godt fremmøte på øvelsene og tilstreber høy trivselsfaktor.

Lillehammer mars 2023

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn